Stretchövningar vid benhinneinflammation

Vid benhinneinflammation är det absolut viktigt med vila. Så jag kan inte nog understryka att den drabbade ska vila, vila och vila igen men det utesluter inte några bra stretchövningar.

Några stretchövningar som kan vara bra:

Stretchövning benhinneinflammation | GraceWellness

  • Plocka spelkulor med tårna
  • Stretching av baksida lår
  • Stretching av vaderna
  • Att sitta på knä med fötterna under baken och sedan luta överkroppen bakåt.
  • Balansbrädebalansering
  • Benhöjning av ett ben

 

Plocka spelkulor med tårna

Den övningen kommer jag ihåg sen jag var liten. Den går ut på att använda tårna för att plocka spelkulor, sockerbitar, tärningar eller något annat. Gör detta tio-tjugo gånger och byt sedan fot.

Stretching av baksida lår

Stå på sidan hållande med ena handen i t ex en bokhylla eller något annat fast. Lyft upp det ena benet bakåt och ta tag i det och håll fast. Sätt ner foten igen och gör om det fem gånger. Vänd dig sedan om och gör övningen med det andra benet.

Stretching av vaderna

Stretching vaderna | GraceWellnessFör att stretcha vaderna stå upprätt mot en vägg med framsidan mot väggen och håll händerna på väggen. Stå med det ena benet fram lite lätt böjt och låt det andra benet vara utsträckt bakåt. Båda hälarna ska vara i golvet, tryck kroppen framåt och pressa den bakre hälen nedåt.

 

Sitta på knä med fötterna under baken

Sitt på dina knän med fötterna under din bakdel och sen lutar du dig framåt. Göra denna övning flera gånger och vila några sekunder mellan varje gång.

 

Balansbrädebalansering

Använd en balansbräda och placera fötterna på brädan. Gunga därefter på brädan och håll balansen. Gör denna övning under någon minut. Detta är stärkande för dina vader, dina fötter och hjälper mot benhinneinflammation.

Benhöjning av ett ben

Stå upp och lyft ett ben och håll det rakt, även ryggen ska vara rak. Gör sedan en långsam sänkning av det andra benet genom att böja på det ben som du står på.  Gör 10 repetitioner av den här övningen per ben.

 

 

Här finner du ännu fler övningar vid behov: benhinneinflammtion övningar

Leave a Reply