Fem vanliga misstag vi gör efter träning

Träning, det är något många av oss sysslar med, mer eller mindre. En del saker vet vi att man ska göra efter träning. Som att stretcha, för att slippa få träningsvärk till exempel. Men visste du det att det finns fler saker man bör göra, men missar att göra? Vi tänkte ta upp fem av dessa misstag i denna artikel.

Du glömmer bort att dricka vatten

Vatten är kanske en sak som många ser som självklart, men det är rätt lätt att glömma dricka under och efter ett pass. Det är bra att dricka runt 5 dl fyra timmar innan träningen, sedan fylla på med 2-3 dl, strax innan, sedan bör du även dricka 1-2 dl var tjugonde minut om du tränar en timme.

Dricka vatten

Du tar kyckling istället för fisk

Många äter kyckling för att fylla på med proteiner efter träning. Det är inget fel med det, så sett, men det är bättre att äta fisk. Det är bättre för ömma muskler. Även om du äter kosttillskott med omega3 så är det inget som slår riktig fisk.

Du äter värktabletter

Efter träning kanske du tar en Alvedon, eller Ipren eller Treo. Dock är det inte bra att äta smärtstillande om du vill ha en snabb återhämtning. Tabletterna fördröjer nämligen läkningen av musklerna med sex till åtta timmar.

Du bäddar ner dig i din soffa

Även om det är bra att vila, så att musklerna återhämtar sig, så är det inte att rekommendera att göra det i soffan. Det är bättre med en lugn promenad.

Du går på AW

Att man inte ska träna dagen efter man varit ute och festat är det många som vet. Men det är minst lika illa att gå ut och dricka precis efter du har tränat. Dina musklers proteintillväxt försvagas nämligen då. Då är det bättre att avsluta träningen med hälsokost, eller en smoothie och spara barrundan till dagen efter.

Leave a Reply